Materieelbeheer software

Materieelbeheer software

Het beheren van uw materieel kan onoverzichtelijk worden naarmate u meer materieel heeft. U wilt niet dat materieel zoekraakt en u kunt het zich niet veroorloven dat middelen dubbel worden gepland. Met de Materieelbeheer software van Vakware weet u wanneer welke middelen gebruikt worden.

Materieelbeheer software voor bouwbedrijven

In Vakware voert u voor al uw materieel onder andere een omschrijving, het merk, de leverancier en de aantallen in. Daarnaast geeft u aan tegen welke prijzen het materieel ingezet kan worden. Op deze manier hanteert u altijd de juiste prijs. Is uw offerte getekend en kunt u aan de slag? Dan kunt u materieel direct gebruiken in uw bouwplanning door materieel en personeel toe te wijzen aan een project. Met het Materieelbeheer weet u vervolgens altijd voor welk project de middelen worden ingezet en wanneer deze weer beschikbaar zijn. Zo voorkomt u dat u middelen dubbel inplant.

Afschrijvingen regelen vanuit Materieelbeheer

In Vakware regelt u ook eenvoudig de afschrijving van materieel. U voert eenmalig de aanschafswaarde, restwaarde en het af te schrijven bedrag in en u bepaalt zelf uw afschrijvingsmethode. Doordat u uw materieel in dezelfde software als uw boekhouding beheert, wordt uw afschrijving automatisch in uw boekhouding verwerkt.

Integratie met apparaat testers

Natuurlijk wilt u dat uw materieel zoals elektrische apparatuur, banden, kettingen en installaties veilig te gebruiken zijn. U wilt daarom uw materieel regelmatig testen. Maakt u hiervoor gebruik van meetapparatuur van bijvoorbeeld Mors Smitt? Dan kunt u de testresultaten eenvoudig in Vakware inlezen en een testcertificaat genereren en opslaan.


Met onze Materieelbeheer software weet u:

  • Waar uw materieel is en wanneer het weer beschikbaar is.
  • Wat uw materieel waard is.
  • Of uw materieel aan de veiligheidsnormen voldoet.
  • Wat uw materieel u oplevert door deze in te zetten bij projecten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van onze software voor uw bedrijf? Of heeft u een andere vraag? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op. Wij zijn ook te bereiken via telefoonnummer 0318 - 548 648.