condubouw admicom referentie

Claudia Koehler van Condubouw: Vrouw in de bouw

Condubouw was het eerste bedrijf dat de ambitieuze Claudia Koehler oprichtte, nu bijna twintig jaar geleden. Samen met haar man Frank startte ze Condubouw toen ze allebei nog bij hun ouders woonden. “Mijn slaapkamer stond vol ordners. Een klassieke zolderkamerstart, dus.” In 2011 kwam daar Claudia Koehler Interiors bij en in 2013 volgde Wetin. Samen met haar man is Claudia verantwoordelijk voor een team van twaalf medewerkers. 


Veel raakvlakken, eigen identiteit
Bij dit indrukwekkende cv rijst meteen de vraag hoe Claudia het werk voor deze drie bedrijven combineert. Claudia: “Condubouw, Claudia Koehler Interiors en Wetin hebben veel raakvlakken. Dat maakt het makkelijker het werk te combineren. Maar het blijven natuurlijk zelfstandige ondernemingen met elk hun eigen identiteit. De combinatie zorgt er alleen voor dat we een totaalpakket kunnen bieden. Dit geeft naast drukte ook rust, omdat we veel in eigen beheer hebben en dus onze eigen planning kunnen volgen.”

Claudia is in de bouw terechtgekomen door haar man Frank. Frank was timmerman en had de ambitie een eigen aannemersbedrijf te starten. Claudia verruilde haar opleiding International Marketing Management aan de Haarlem Business School voor een opleiding tot aannemer bij het KOB, werkte vijf jaar fulltime bij een bouwkundig advies- en architectenbureau én draaide mee in hun gezamenlijk aannemingsbedrijf. “Hierdoor heb ik verschillende kanten van de bouw kunnen zien.”

Condubouw staat voor innovatie met aandacht voor ambacht

“Wat me aantrekt in deze branche is dat je elke keer weer iets moois kunt creëren. Onze klanten komen bij ons met een vraag of wens over hun woning of bedrijfsruimte, die wij dan helpen oplossen of verwezenlijken. Ook houd ik van de aanpakkersmentaliteit in de bouw. Het is een sector waarin veel innovaties plaatsvinden, maar waarin ook aandacht is voor de ambachtelijke kant.”

Op de vraag wat Claudia het leukst vindt aan haar werk, antwoordt ze: “Het feit dat mijn werk heel divers is. Frank en ik hebben de verdeling dat Frank buiten alles aanstuurt en ik binnen. We hebben hetzelfde doel, maar onze eigen benadering. Ik vind het leuk om zowel calculaties en offertes te maken, als om me bezig te houden met inkoop en werkvoorbereiding. Ook ga ik bij grotere projecten naar bouwvergaderingen. Mijn man neemt de offertes op, start alle projecten op bij de klanten en rondt deze ook af. In de tussentijd begeleidt hij de uitvoering. We hebben een hele leuke groep mensen binnen ons bedrijf en daarnaast een vaste club onderaannemers. Met elkaar maken we er elke keer weer wat moois van.


‘Beste heer C. Koehler’
Heeft Claudia last van vooroordelen als vrouw in de bouw? Claudia: “Ik heb nog geen negatieve ervaringen gehad. Wel moet ik er altijd om lachen als mensen ‘meneer Koehler’ schrijven, als ze mij bedoelen. Onlangs heb ik de opleiding Vakbekwaamheid Gastechniek afgerond. De felicitatiebrief van de instelling was ook weer gericht aan de heer Koehler. Ik heb ze vriendelijk bedankt voor de felicitatie en gevraagd of ze op mijn diploma wél de goede naam wilden zetten. Verder ervaar ik alleen maar voordelen. Wel denk ik dat je de juiste instelling en een goed incasseringsvermogen moet hebben. De bouw is nu eenmaal een mannen-wereld. Als je daar niet tegen kunt, kun je beter voor een andere sector kiezen. Maar ik ben van mening dat het niet uitmaakt of je man of vrouw bent. Je moet gewoon je werk doen.”

Condubouw heeft nieuwe plannen

“In 2017 bestaat ons bedrijf twintig jaar, maar voor ons gevoel zijn we nog maar net begonnen. We hebben nog zoveel ideeën hoe we onze bedrijven verder kunnen ontwikkelen en onze dienstverlening verder kunnen verbeteren. Daarnaast zijn we bezig met een aantal nieuwe plannen, die we komend jaar verder willen uitwerken. Genoeg te doen dus!" 

 

Software voor bouwbedrijven

Onze alles-in-één software is speciaal ontwikkeld voor bouwbedrijven. Met onze software helpen wij uw bouwbedrijf dus echt verder, zodat u kunt blijven doen waar u goed in bent. In onze brochure voor bouwbedrijven en aannemers leest u alles over onze softwarepakketten en prijzen, de Admicom Apps, het implementatietraject en ervaringen van bedrijven in de bouw.

software aannemer bouwbedrijf

Voor al uw vragen

Kunt u altijd bij ons terecht. Stel uw vraag hieronder, bel of mail.

Waar kunnen we u mee van dienst zijn? 

Boek een demo

Wilt u zelf de voordelen van de Admicom Software ervaren tijdens een demo bij u op kantoor? 

Boek een demo >

Bekijk de brochure
Admicom Apps
De voordelen van alles-in-één software

Ons hoofdkantoor

admicom adres

Fokkerstraat 31
3905 KV Veenendaal
KvK 30101798