Projectadministratie software

Projectadministratie software

Een goede Projectadministratie is essentieel voor bedrijven in de bouw. In de Projectadministratie software van Admicom legt u onder andere de inzet van middelen vast, beheert u de projectvoortgang, betaaltermijnen en facturen en bewaakt u de kosten.

Projectadministratie software voor aangenomen werk

Nadat de offerte getekend is, kunt u de calculatie gebruiken om een nieuw project aan te maken. U heeft hierdoor direct alle klantgegevens, groepen en begrote kosten in uw project staan. U kunt nu het gebruik en de inzet van onderaannemers, materialen, uren en materieel op dit project registreren. Ook als u meer- en minderwerk heeft, legt u dit eenvoudig vast. Op deze manier ontstaat een duidelijk en volledig overzicht van alle gemaakte kosten en houdt u grip op het rendement van uw bouwproject. U bepaalt in de Projectadministratie of u in één keer wilt factureren of in termijnen. Als u in termijnen factureert, heeft u in Vakware inzicht in alle verzonden en openstaande facturen.

Projectadministratie software voor regiewerk

Als u regiewerk uitvoert, kunt u in Vakware eenvoudig de gemaakte kosten bijhouden. Door uren, materialen, onderaannemers en materieel te boeken ontstaat een kostenoverzicht. Zo weet u precies welke kosten u kunt factureren. Het is in de Projectadministratie software uiteraard mogelijk om zelf uw marge te bepalen.

Materiaal en uren registreren vanaf de bouwplaats

Papieren werkbonnen, urenbriefjes en materiaalbriefjes worden steeds vaker vervangen door mobiele apps. Met mobiele apps kunt u vanaf de werkplaats op uw tablet of smartphone invoeren hoeveel uur u heeft gewerkt of welke materialen u heeft gebruikt. Op de werkplaats kunnen medewerkers gegevens invoeren in hun app die vervolgens direct op kantoor in de Projectadministratie software beschikbaar zijn. Zo heeft u altijd een actuele stand van zaken, zodat u direct kunt factureren en u een beter inzicht heeft in de bewaking van het bouwproject.

Kostenbewaking van grote projecten

Met Vakware heeft u grip op het verloop van al uw projecten, groot en klein. Grote projecten vereisen echter een andere manier van bewaken dan kleine projecten. Tijdens de realisatie van een langdurig project is het cruciaal om te weten of de werkelijke kosten in lijn liggen met de begroting. In Vakware heeft u altijd inzicht in de voortgang van een project en het te verwachten projectresultaat. Doordat u ziet waar de eventuele knelpunten zitten, kunt u tijdig bijsturen waardoor het makkelijker wordt om projecten winstgevend op te leveren. Bovendien ontstaat er door het verbeterde inzicht in grote projecten draagvlak voor deze bijsturing.

Documenten opslaan, uitwisselen en ophalen

Met de Projectadministratie software van Admicom raakt u nooit meer een begroting, factuur of een ander document kwijt. Met het Documentenbeheer koppelt u namelijk documenten zoals e-mails, Word- en  Exceldocumenten, foto’s, PDF’s etc. aan de verschillende onderdelen zoals relaties en projecten. En door de slimme structuur weten ook uw collega’s (mits geautoriseerd) de documenten eenvoudig terug te vinden.

De voordelen van de Admicom Projectadministratie software:

  • De kosten van bouwprojecten bewaken en grip op het rendement houden
  • Eenvoudig meer- en minderwerk bewaken
  • Materialen en uren vanaf de bouwplaats registreren vanaf uw smartphone of tablet
  • Documenten in een centraal systeem beheren

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van onze software voor uw bedrijf? Of heeft u een andere vraag? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op. Wij zijn ook te bereiken via telefoonnummer 0318 - 548 648.