BIM calculatie

Ondernemers in de bouw krijgen steeds meer te maken met BIM-bestekken en BIM-tekeningen. Deze BIM-modellen worden vaak door de opdrachtgever aangeboden en zijn gemaakt door het ontwerpbureau of de architect met programma’s zoals Revit of ArchiCAD. Maar wat kunt u als uitvoerend bedrijf precies met de informatie die in een BIM-bestand vastligt?

BIM tekeningen bekijken

Met de alles-in-één bouwsoftware van Admicom kunt u BIM-tekeningen inlezen, bekijken en als document aan uw projectdossier koppelen. Doordat u vanuit de Admicom software over een professionele BIM-viewer beschikt, heeft u geen andere programma’s nodig om BIM-modellen te openen en te bekijken. Bovendien koppelt u de 3D-tekening eenvoudig aan uw project waardoor u een volledig projectdossier opbouwt.

Calculeren met BIM

Behalve het bekijken van 3D-tekeningen, kunt u de informatie uit een IFC bestand eenvoudig gebruiken voor het maken van uw calculatie. U kunt namelijk alle informatie vanuit een BIM-model importeren naar uw rekenblad. Zo heeft u alle elementen uit het BIM-model direct tot uw beschikking en vallen deze rechtstreeks onder de juiste groep. Bovendien correspondeert de 3D-tekening met de calculatieregels. Wanneer u in de tekening op een onderdeel klikt, navigeert u automatisch naar het juiste element op het rekenblad.

Wat is een IFC bestand?

BIM-modellen worden aangeleverd als IFC bestand. IFC staat voor Industry Foundation Classes. Dit is een neutraal bestandsformaat dat wordt gebruikt voor het uitwisselen van BIM informatie zoals structuren en eigenschappen. In een BIM-model liggen namelijk onder andere de verdiepingsstructuur, elementtypes, classificaties en elementeigenschappen vast. Met IFC communiceert de hele bedrijfskolom, van architect tot aannemer, met dezelfde intelligente data. 

Gebruikers die met Admicom werken, hebben toegang tot een calculatiepakket dat werken met BIM ondersteunt. Wilt u meer weten over calculeren met BIM? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Voor al uw vragen

Kunt u altijd bij ons terecht. Stel uw vraag hieronder, bel of mail.

Waar kunnen we u mee van dienst zijn? 

Boek een demo

Wilt u zelf de voordelen van de Admicom Software ervaren tijdens een demo bij u op kantoor? 

Boek een demo >

Bekijk de brochure
Admicom Apps
De voordelen van alles-in-één software

Ons hoofdkantoor

admicom adres

Fokkerstraat 31
3905 KV Veenendaal
KvK 30101798