OnderhoudNL: Voor de onderhoudsspecialist

onderhoudnl

Ondernemersorganisatie OnderhoudNL heeft rond de 2000 leden - van kleinere schildersbedrijven en glaszetters tot grote totaalonderhoudsbedrijven – en vertegenwoordigt daarmee ruim 30.000 onderhoudsspecialisten. De leden kunnen met al hun vragen terecht bij OnderhoudNL en de vereniging oefent ook achter de schermen invloed uit bij politieke kwesties, zoals de BTW-verhoging of wettelijke regelingen.

Directeur Okke Spruijt: ”Met ingang van 1 januari 2019 stijgt de BTW voor onze branche van 6 naar 9 procent. Dat is gelukkig nog altijd een stuk minder dan de geplande 21 procent. Voor dit lagere tarief hebben wij hard gelobbyd en ons sterk gemaakt in koepelorganisaties als MKB Nederland of VNO-NCW.”

Belangrijker nog dan het aantal leden, zegt Spruijt, is het feit dat OnderhoudNL zo’n 70 procent van het marktaandeel van de omzet in de onderhoudsbedrijfstak vertegenwoordigt. “Wij bieden onze leden continuïteit, we ondersteunen hen in hun ondernemerschap”, zo vat hij het werk van de vereniging samen. Iedereen die beroepsmatig woningen, gebouwen of ‘kunstwerken’ (zoals Rijkswaterstaat de viaducten, bruggen en waterkeringen in ons land noemt) onderhoudt, kan lid worden.

OnderhoudNL biedt hulp en advies

Wat krijgen de leden voor hun lidmaatschap? “Denk aan juridische hulp met modelcontracten, juridisch advies, arbeidsvoorwaardenhulp met de cao, loonkompas, pago’s (periodiek arbeidsgezondheidskundig onderzoek), loopbaanadvies, opleidingen en trainingen. Daarnaast natuurlijk de politieke lobby. Niet alleen als het om het BTW-tarief gaat, maar ook als het gaat om andere actuele kwesties, zoals digitalisering of energiebesparing.”


Verduurzaming
“Gebouwen en woningen moeten steeds energiezuiniger zijn en de overheid wil daarin grote stappen maken. Dat betekent dat woningcorporaties en particulieren daar nu hard aan moeten werken. “Woningen en gebouwen worden in het algemeen massaal verduurzaamd. Intussen lobbyen wij bij de overheid, voor een realistisch scenario voor de verduurzaming van deze panden.’’ Ook asbest in grit is zo’n actueel onderwerp. “Een grootse affaire die miljoenen kost.”


OnderhoudNL sinds 1880

OnderhoudNL bestaat sinds 1880 en is de grootste organisatie voor onderhoudsspecialisten in Nederland. “Wij zijn van de branche en voor de branche. Wij bieden platforms, informeren onze leden en bieden netwerken op functieniveau. We hebben bijvoorbeeld net een bijeenkomst gehad voor HRM-managers over de privacywet die vanaf eind mei 2018 jaar ingaat, de AVG-wet.”


Vangnet
“In onze markt zien klanten door de bomen het bos niet meer. Dus willen onze leden zich bij hun klanten presenteren als lid van een club die een vangnet biedt. Dat doen wij met OnderhoudNL. Wij zijn het gezicht, het merk en het garantiesysteem voor de branche. We richten ons daarbij ook steeds meer op de werknemers in het bedrijf. Zij zijn immers het kapitaal van onze leden.” En dus houdt OnderhoudNL zich ook bezig met het tekort op de arbeidsmarkt. “Deze winter leiden wij via het UWV ruim 200 schilders en onderhoudsmedewerkers versneld op bij een van onze twintig opleidingslocaties. Zij kunnen daarna snel aan de slag. Want wie onderhoudt anders NL?”

Admicom is een geselecteerde partner van OnderhoudNL. Door deze samenwerking is het voor OnderhoudNL mogelijk haar leden een nog betere dienstverlening en veel voordelen te bieden. Bijvoorbeeld bij de aanschaf van de Admicom software en Apps. Met onze expertise, jarenlange ervaring én ons nauwe contact met OnderhoudNL kennen wij uw uitdagingen en weten we waar uw kansen liggen.

OnderhoudNL software

Voor al uw vragen

Kunt u altijd bij ons terecht. Stel uw vraag hieronder, bel of mail.

Waar kunnen we u mee van dienst zijn? 

Boek een demo

Wilt u zelf de voordelen van de Admicom Software ervaren tijdens een demo bij u op kantoor? 

Boek een demo >

Bekijk de brochure
Admicom Apps
De voordelen van alles-in-één software

Ons hoofdkantoor

admicom adres

Fokkerstraat 31
3905 KV Veenendaal
KvK 30101798