vakware tips

Werken met Vakware: tips & tricks

Handige tips waarmee u nog beter in Vakware leert werken

Wilt u meer voordeel uit Vakware halen? Neemt u dan eens de tijd om de onderstaande tips en tricks eens door te nemen. Algemene tips over het gebruik van uw bouwsoftware, maar ook specifieke tricks waarmee u nog sneller kunt werken. 


Overhalen bestaande begroting
U kunt veel calculatietijd besparen door eerder gemaakte calculaties te kopiëren naar uw nieuwe calculatie. Ga vanuit het rekenblad via ‘Bewerken’ naar ‘Overhalen bestaande begroting’. Nadat u de calculatie hebt geselecteerd die u (deels) wilt kopiëren, selecteert u de groepen die u wilt gebruiken door hier dubbel op te klikken. Als u op het groene vinkje klikt worden alle gekozen calculatiegroepen gekopieerd naar uw nieuwe calculatie!


IFR boeken in vorig boekjaar
Een inkoopfactuur die geboekt wordt in het Inkomend Factuurregister (IFR) kan ingevoegd worden in het vorige boekjaar. Dit gaat via ‘invoegen > nieuw (vorig boekjaar)’. De factuur wordt dan in 2018 in plaats van 2019 geboekt. Een factuur kan ook nog na het aanmaken verplaatst worden, zolang deze nog niet verwerkt is in de boekhouding. Via het tabblad ‘snelzoek’ kan de factuur opgezocht worden. Met de rechtermuisknop kiest u voor ‘wijzigen boekjaar van factuur’. De factuur wordt dan verplaatst naar het vorige boekjaar.


Klantspecifieke sjablonen instellen
U kunt in Vakware een factuursjabloon voor een specifieke klant instellen. Zo staat er altijd de juiste informatie op iedere verkoopfactuur. Ga naar de desbetreffende klant in het relatiebeheer. Kies via ‘Onderhoud’ voor ‘Sjablonen’. Nadat u de juiste sjabloon hebt geselecteerd, kiest Vakware deze sjabloon standaard voor deze klant.


Van een klant ook een leverancier maken
U zoekt het nummer van de klant op. Daarna maakt u een nieuwe leverancier aan en deze geeft u hetzelfde nummer als de al bestaande klant. Er komt dan een melding: 'Er bestaat al een relatie met deze naam, wilt u de relatie toch aanmaken?' Als u hier kiest voor het groene vinkje, wordt de leverancier aangemaakt en worden de gegevens van de klantenkaart overgehaald naar de leverancierskaart. Deze werkwijze is hetzelfde wanneer u van een leverancier een klant wilt maken. 


Een inkoopfactuur met meerdere BTW-percentages boeken
Een inkoopfactuur kan meerdere BTW-percentages hebben. Om dit te verwerken, vult u achter het veld 'BTW-code' een * in. Er wordt dan een nieuw scherm geopend waar u de juiste bedragen met de bijbehorende BTW-codes kunt invullen. 

Wilt u meer weten over een van deze tips & tricks? Neem dan eenvoudig contact op met ons.

Voor al uw vragen

Kunt u altijd bij ons terecht. Stel uw vraag hieronder, bel of mail.

Waar kunnen we u mee van dienst zijn? 

Boek een demo

Wilt u zelf de voordelen van de Admicom Software ervaren tijdens een demo bij u op kantoor? 

Boek een demo >

Bekijk de brochure
Admicom Apps
De voordelen van alles-in-één software

Ons hoofdkantoor

admicom adres

Fokkerstraat 31
3905 KV Veenendaal
KvK 30101798