admicom vakware cloud

De cloud, wat is dat nu eigenlijk precies?


De cloud. Iedereen heeft het woord vast wel eens gehoord. Maar niet iedereen is hiermee bekend. Wij leggen u graag uit wat het is!

Nog niet zo lang geleden werden documenten en belangrijke gegevens standaard opgeslagen op (externe) harde schijven. Maar dat heeft een groot nadeel. Bij een crash en het ontbreken van een back-up zijn deze bestanden vaak volledig verdwenen. Dit wilt u niet! Zeker niet in uw organisatie. Dit risico is te verkleinen door bestanden online op te slaan. In de cloud. Maar wat is een cloud?


De cloud
Als u de Van Dale er bij pakt, dan wordt “cloud” uitgelegd als een ‘netwerk van computers met software en data waarvan de toegang via internet gedeeld kan worden’. Dat is ook wat een cloud is. Maar toch behoeft het nog enige uitleg.

Een cloud is een online oplossing die het mogelijk maakt om bestanden online op te slaan. Maar dat betekent niet dat de documenten voor iedereen beschikbaar zijn. De documenten worden namelijk opgeslagen op een beveiligde server, die in een datacenter staat. De server kunt u benaderen met uw eigen inloggegevens.


Admicom software in de cloud
Het is niet alleen mogelijk om bestanden op te slaan in de cloud. U kunt ook werken in de cloud. Met bijvoorbeeld onze software. De Admicom software wordt dan geïnstalleerd op een terminal server. Om gebruik te maken van uw eigen software-omgeving, logt u in op uw eigen laptop of computer op de server.

Een server wordt door een systeembeheerder ter beschikking gesteld. De systeembeheerder zorgt ervoor dat uw gegevens beveiligd zijn. En dat uw server beschikt over de laatste updates. U hoeft zich daar geen zorgen meer over te maken.

De Admicom software is in de cloud altijd beschikbaar, op iedere gewenste locatie. Of u nu lekker op vakantie bent of de hele dag afspraken buiten de deur hebt. U bent overal op de hoogte van de bedrijfsgegevens. U moet alleen wel beschikken over een werkende internetverbinding.

Wilt u werken in de cloud? Neem contact met ons op!